Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Gelezen door Ida

27 artikelen
pagina 1 van 3
voorraad onbekend
€ 13,99
voorraad onbekend
€ 25,99
voorraad onbekend
€ 15,-
voorraad onbekend
€ 13,99
Hoe handel ik eerlijk? Olthaar, Matthias; Schenderling, Paul
voorraad onbekend
€ 19,99
Kleur Berge, Marieke ten
voorraad onbekend
€ 14,99
voorraad onbekend
€ 14,99
De Friezen Doorn, Flip van
voorraad onbekend
€ 25,99
voorraad onbekend
€ 18,99
voorraad onbekend
€ 23,99

Niets ontgaat ons van Janke Reitsma is een overrompelend gezinsdrama dat zich afspeelt aan de waddenkust. Koen leidt samen met zijn ouders een geïsoleerd bestaan. Als zijn moeder zwanger raakt en met haar medicijnen stopt, keren haar psychische klachten terug. Aukje wordt geboren met een ernstige chromosoomafwijking, waardoor ze niet lang te leven heeft. Terwijl zijn vader op de achtergrond raakt, besluit Koen de zorg voor zijn zusje op zich te nemen. Een verantwoordelijkheid die zo ver voert dat hij besluit Aukje naar het wad te brengen, de plek die hij als het paradijs op aarde beschouwt en waarvan hij vindt dat ze die één keer moet zien.

Een beklemmende en bevrijdende roman over een ontwricht gezin tegen het decor van het verraderlijk mooie Waddengebied.

Niets ontgaat ons: je wordt meegesleept in het verhaal, met zinnen die er toe doen. Af en toe doet het boek pijn, maar tegelijk streelt het. Zo'n boek waarvan je, als je het uit hebt denkt: en nu, wat nu…. Het doet denken aan het rauwe (van het) leven zo mooi beschreven door Els Florijn (en o.a. Janne IJmker). Joost Goedhart, lezer.

Els Meeuse in het ND: De woorden van Reitsma raken je dieper dan je zou willen, ze schuren, maken van binnen gevoelens los waarvan je niet wist dat ze in je woonden. Niets ontgaat ons is een moderne tragedie die haar weerga niet kent.