Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Gelezen door Joost

voorraad onbekend
€ 26,99
voorraad onbekend
€ 24,99
voorraad onbekend
€ 24,99
voorraad onbekend
€ 22,95
voorraad onbekend
€ 22,99
voorraad onbekend
€ 17,50
voorraad onbekend
€ 23,50
Ontzet Hoek, Jozef
voorraad onbekend
€ 14,95

Op haar trouwdag wordt Lydia Rodenberg op brute wijze ontvoerd. Al snel komt het onderzoeksteam een hoofdverdachte op het spoor: Andries Lindehout, een rancuneuze effectenmakelaar met een dubieuze staat van dienst.
De verantwoordelijk inspecteur, Marly Rensen, denkt de ware toedracht van het delict direct te doorzien. Ze beseft echter al snel dat het rechercheteam Lindehout nooit binnen de wettelijke kaders veroordeeld krijgt en als onderzoeksleider besluit ze hem met zijn eigen wapens te bestrijden. Rensen ontketent daarmee een huiveringwekkende tweestrijd ver voorbij het strafrechtelijk toelaatbare.
Ontzet is een meeslepende psychologische thriller over misdaad, recht en veerkracht. Een boek dat je laat huiveren, in verwarring brengt en je aan het denken zet over de vraag: hoe ver mag je gaan om kwaad met kwaad te vergelden?

Boven de robijnen Witvliet, Marianne
voorraad onbekend
€ 24,99

Marianne Witvliet weet in Boven de robijnen in bijna poëtische taal een prachtig decor te schilderen van de natuur op Schiermonnikoog en het Indonesië van ruim zestig jaar geleden. En dat allemaal omdat Noa in 1949 met tegenzin een brief schrijft aan een voor haar onbekende soldaat in Nederlands-Indië.

De onverwachte liefde tussen hen is voelbaar vanaf het begin, maar als Daniël terugkeert naar Nederland blijken hun verschillende toekomstplannen een relatie onmogelijk te maken. Hoewel hun wegen zich scheiden, blijft hun korte tijd samen niet zonder gevolgen. Jaren later doet Noa er alles aan om Daniël op te sporen, aan de andere kant van de wereld.

Slagzij Horst, Jørn Lier; Enger, Thomas
voorraad onbekend
€ 22,99
Ademloos Jónasson, Ragnar
voorraad onbekend
€ 20,99
Jefferson Mourlevat, Jean-Claude
voorraad onbekend
€ 16,99

Op een ochtend gaat de vriendelijke egel Jefferson naar de kapper. Daar vindt hij de voorname das op de grond. Dood, met een schaar in zijn borst.

De enige getuige, een geit, beschuldigt Jefferson van de moord. In paniek slaat hij op de vlucht... maar Gijsbert, een varken en zijn beste vriend, overtuigt hem om samen op onderzoek uit te gaan.

Hun doel: de échte dader ontmaskeren...
Hun speurwerk leidt hen naar de mensenstad, waar ze een gruwelijke ontdekking doen.

Ik leef! Oosterveen, Erna
voorraad onbekend
€ 24,-

Ik leef! is een boek vol ervaringsverhalen, cijfers en inzichten over de vaak ingewikkelde weg na een kankerbehandeling. Op alle levensterreinen heeft kanker invloed: fysiek, psychisch, sociaal-maatschappelijk en relationeel. Doorleven na kanker betekent leren leven met het onomkeerbare. Dit boek biedt herkenning en erkenning voor mensen die soms moeite hebben om de draad van het leven weer op te pakken. Over omgekeerde bucketlisten, de confrontatie met je eindigheid, relaties en vriendschappen, de terugkeer naar werk en bovenal: het accepteren dat er een leven voor en na kanker is. Een uniek boek voor mannen en vrouwen die behandeld zijn of worden voor kanker, en hun naaste omgeving.

voorraad onbekend
€ 22,50

In deze debuutroman gaat hoofdpersoon Anna de strijd aan met de draak van het niet-gekend zijn. Ik zal nooit meer eenzaam zijn, want, Vader, U bent altijd bij mij. Als ze in haar studententijd dat lied zingt (nee, hoort zingen, want zingen kan ze het niet) dan verzet alles in haar zich daartegen. Het is gewoon niet waar.In terugblikken op een levensweg vol vragen en antwoorden, nederlagen en overwinningen, komen gebeurtenissen uit haar jeugd met grote heftigheid boven. Kan Anna de draak verslaan? Weet ze zich nog raad met God nu ze nota bene dominee gaat worden? En hoe zit het met het kleine meisje, heeft dat nog iets te zeggen?Jannie van den Brink (1978) is samen met haar man Joost predikant van de Gereformeerde Kerk van Genderen.Meer over haar en haar boek, en gespreksvragen voor leesgroepen, zijn te vinden op de website www.jannievandenbrink.nl.

voorraad onbekend
€ 23,99

Niets ontgaat ons van Janke Reitsma is een overrompelend gezinsdrama dat zich afspeelt aan de waddenkust. Koen leidt samen met zijn ouders een geïsoleerd bestaan. Als zijn moeder zwanger raakt en met haar medicijnen stopt, keren haar psychische klachten terug. Aukje wordt geboren met een ernstige chromosoomafwijking, waardoor ze niet lang te leven heeft. Terwijl zijn vader op de achtergrond raakt, besluit Koen de zorg voor zijn zusje op zich te nemen. Een verantwoordelijkheid die zo ver voert dat hij besluit Aukje naar het wad te brengen, de plek die hij als het paradijs op aarde beschouwt en waarvan hij vindt dat ze die één keer moet zien.

Een beklemmende en bevrijdende roman over een ontwricht gezin tegen het decor van het verraderlijk mooie Waddengebied.

Niets ontgaat ons: je wordt meegesleept in het verhaal, met zinnen die er toe doen. Af en toe doet het boek pijn, maar tegelijk streelt het. Zo'n boek waarvan je, als je het uit hebt denkt: en nu, wat nu…. Het doet denken aan het rauwe (van het) leven zo mooi beschreven door Els Florijn (en o.a. Janne IJmker). Joost Goedhart, lezer.

Els Meeuse in het ND: De woorden van Reitsma raken je dieper dan je zou willen, ze schuren, maken van binnen gevoelens los waarvan je niet wist dat ze in je woonden. Niets ontgaat ons is een moderne tragedie die haar weerga niet kent.

voorraad onbekend
€ 24,99
voorraad onbekend
€ 17,99

Hasselt – Hattem en omstreken in de 15e eeuw.
Een roman over twee zusjes, waarvan de mooie Lot de aandacht van de jongens krijgt. Daarom wordt ze door haar ouders naar het klooster gestuurd. Het gescheiden zijn doet de beide zusjes veel pijn, terwijl het kloosterleven Lot zwaar valt. Haar eigenwaarde brokkelt langzaam af. De lezer krijgt een inkijk in het leven rond Zwolle (Swolle) in de late Middeleeuwen. Diverse kloosters waren er gevestigd, Thomas à Kempis begon bekend te worden. De IJssel was een dreigende rivier, armoede was voor velen een bedreiging.

Het zoete water is door de uitgever als jeugdboek gepresenteerd. Eigenlijk is het een historische roman. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Zwolle en omstreken is het een boeiend boek, goed geschreven, met een Verantwoording achter in het boek. Joost Goedhart
Een mooi geschreven en meeslepende historische roman. Ik was onder de indruk van de personages en de manier waarop zij door de schrijfster tot leven zijn gebracht. Lieke van Tol

voorraad onbekend
€ 17,99
De ketter van Carthago Verbaas, Frans Willem
voorraad onbekend
€ 24,99
voorraad onbekend
€ 23,99

Els Florijn schreef opnieuw een aangrijpende historische roman.
Een jonge vrouw belandt in een gesticht op verdenking van de moord op twee van haar kinderen.

In 'De engelen van Elisabeth' geeft Els Florijn een inkijkje in de harde en ongenadige wereld binnen de muren van een gesticht, waar hoofdpersoon Elisabeth de Lange tegen wil en dank leert te overleven.

Dordrecht, 1890. Elisabeth de Lange, drieëntwintig jaar oud, wordt verdacht van de moord op twee van haar kinderen. Bij gebrek aan bewijs wordt ze krankzinnig verklaard, en ze komt in een gesticht terecht. Ze klampt zich vast aan de hoop haar zoontje Jan nog een keer te mogen vasthouden. Voor wat er daarna zal gebeuren, sluit ze haar ogen - tot dat niet langer kan.

Een eerbetoon aan onderdrukte vrouwen.
Een indringend boek, in de lijn van Mara van Lissette van de Heg en 38 nachten van Janne IJmker.

Flirt Heg, Lisette van de
voorraad onbekend
€ 19,99

Kort nadat Laura's enige zoon op kamers is gegaan, overlijdt plotseling haar moeder.
Het lege nest waar Laura al mee worstelde, voelt hierdoor nog leger.
Het is niet haar man Johan die ziet hoe moeilijk ze het heeft, maar Jean Paul.
'Flirt' is een eerlijke roman over een confronterend thema.
Wat zou jij doen als je partner niet ziet waar je mee worstelt, maar een ander wel?
Wat mag het kosten om de leegte in je leven te vullen?

'Flirt raakt een heel relevant thema, en door het inlevingsvermogen en de schrijfkracht van Lisette kun je je goed verplaatsen in de dilemma's van de hoofdpersoon Laura' - Marlies Medema EVA.

voorraad onbekend
€ 20,-
Als je verdwaalt Witvliet, Marianne
voorraad onbekend
€ 24,99
Gewone genade Krueger, William Kent
voorraad onbekend
€ 10,-

Wat een boek! Ik begrijp dat je dit als uitgever wilt uitgeven. Maar, ook al hebben de vloeken een functie toch voelt het iedere keer weer als een pijnstoot. Ruim 400 bladzijden met prachtig taalgebruik, heerlijke zinnen en een prachtig verhaal. Een echte (christelijke) literaire thriller! Joost Goedhart

Een absolute aanrader! Een lezer

voorraad onbekend
€ 17,50

Edith Eva Eger was zestien jaar oud toen ze in 1944 naar Auschwitz werd gedeporteerd.
Haar ouders werden direct naar de gaskamer gestuurd en Edith werd gedwongen om voor Mengele te dansen.
Haar onverschrokkenheid hielp haar en haar zusje te overleven, al waren ze nog maar nauwelijks in leven toen het kamp eindelijk werd bevrijd.

In 'De keuze' deelt dr. Eger haar oorlogsherinneringen en de opmerkelijke verhalen van hen die zij sindsdien heeft geholpen.
Ze doet uit de doeken hoe ze als psycholoog haar cliënten al jarenlang helpt om zich uit hun eigen gedachten te bevrijden, en hoe iedereen uiteindelijk voor vrijheid kan kiezen.

Edith Eva Eger is nu negentig en danst nog altijd.
Haar indrukwekkende en belangrijke verhaal is een inspiratie voor iedereen.

voorraad onbekend
€ 22,50

Een prachtboek met een mooie beschrijving over het ontstaan van Assendorp en de verschillende straten in deze boeiende wijk.

Als er een wijk in Zwolle is waarover een boeiend verhaal te vertellen is, dan is dat wel Assendorp.

Door Herman Aarts

Eeuwenlang is Assendorp niet meer dan een boerenstreek buiten de stadsmuren.
Alles verandert als Zwolle een aansluiting krijgt op het spoorwegnet en de spoorwegen achter het station een grote werkplaats vestigen voor het onderhoud van aller spoormaterieel.
Honderden medewerkers van de werkplaats vinden in Assendorp een woning, Assendorp wordt spoorwijk.
Na de sluiting van de werkplaats in de jaren dertig van de vorige eeuw en vooral na de Tweede Wereldoorlog is de wijk er slecht aan toe.

Geleidelijk komt Assendorp er weer bovenop en ontwikkelt zich, met behoud van het oorspronkelijke karakter, tot een levendige wijk met veel sociale samenhang, tot een wijk waar men graag woont.
In dit rijk geïllustreerde boek wordt de historie van Assendorp uitvoerig beschreven door Herman Aarts.