Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Gelezen door Joost

22 artikelen
pagina 1 van 3
Slagzij Horst, Jørn Lier; Enger, Thomas
voorraad onbekend
€ 22,99
Ademloos Jónasson, Ragnar
voorraad onbekend
€ 20,99
Jefferson Mourlevat, Jean-Claude
voorraad onbekend
€ 16,99

Op een ochtend gaat de vriendelijke egel Jefferson naar de kapper. Daar vindt hij de voorname das op de grond. Dood, met een schaar in zijn borst.

De enige getuige, een geit, beschuldigt Jefferson van de moord. In paniek slaat hij op de vlucht... maar Gijsbert, een varken en zijn beste vriend, overtuigt hem om samen op onderzoek uit te gaan.

Hun doel: de échte dader ontmaskeren...
Hun speurwerk leidt hen naar de mensenstad, waar ze een gruwelijke ontdekking doen.

Ik leef! Oosterveen, Erna
voorraad onbekend
€ 22,99

Ik leef! is een boek vol ervaringsverhalen, cijfers en inzichten over de vaak ingewikkelde weg na een kankerbehandeling. Op alle levensterreinen heeft kanker invloed: fysiek, psychisch, sociaal-maatschappelijk en relationeel. Doorleven na kanker betekent leren leven met het onomkeerbare. Dit boek biedt herkenning en erkenning voor mensen die soms moeite hebben om de draad van het leven weer op te pakken. Over omgekeerde bucketlisten, de confrontatie met je eindigheid, relaties en vriendschappen, de terugkeer naar werk en bovenal: het accepteren dat er een leven voor en na kanker is. Een uniek boek voor mannen en vrouwen die behandeld zijn of worden voor kanker, en hun naaste omgeving.

voorraad onbekend
€ 22,50

In deze debuutroman gaat hoofdpersoon Anna de strijd aan met de draak van het niet-gekend zijn. Ik zal nooit meer eenzaam zijn, want, Vader, U bent altijd bij mij. Als ze in haar studententijd dat lied zingt (nee, hoort zingen, want zingen kan ze het niet) dan verzet alles in haar zich daartegen. Het is gewoon niet waar.In terugblikken op een levensweg vol vragen en antwoorden, nederlagen en overwinningen, komen gebeurtenissen uit haar jeugd met grote heftigheid boven. Kan Anna de draak verslaan? Weet ze zich nog raad met God nu ze nota bene dominee gaat worden? En hoe zit het met het kleine meisje, heeft dat nog iets te zeggen?Jannie van den Brink (1978) is samen met haar man Joost predikant van de Gereformeerde Kerk van Genderen.Meer over haar en haar boek, en gespreksvragen voor leesgroepen, zijn te vinden op de website www.jannievandenbrink.nl.

voorraad onbekend
€ 23,99

Niets ontgaat ons van Janke Reitsma is een overrompelend gezinsdrama dat zich afspeelt aan de waddenkust. Koen leidt samen met zijn ouders een geïsoleerd bestaan. Als zijn moeder zwanger raakt en met haar medicijnen stopt, keren haar psychische klachten terug. Aukje wordt geboren met een ernstige chromosoomafwijking, waardoor ze niet lang te leven heeft. Terwijl zijn vader op de achtergrond raakt, besluit Koen de zorg voor zijn zusje op zich te nemen. Een verantwoordelijkheid die zo ver voert dat hij besluit Aukje naar het wad te brengen, de plek die hij als het paradijs op aarde beschouwt en waarvan hij vindt dat ze die één keer moet zien.

Een beklemmende en bevrijdende roman over een ontwricht gezin tegen het decor van het verraderlijk mooie Waddengebied.

Niets ontgaat ons: je wordt meegesleept in het verhaal, met zinnen die er toe doen. Af en toe doet het boek pijn, maar tegelijk streelt het. Zo'n boek waarvan je, als je het uit hebt denkt: en nu, wat nu…. Het doet denken aan het rauwe (van het) leven zo mooi beschreven door Els Florijn (en o.a. Janne IJmker). Joost Goedhart, lezer.

Els Meeuse in het ND: De woorden van Reitsma raken je dieper dan je zou willen, ze schuren, maken van binnen gevoelens los waarvan je niet wist dat ze in je woonden. Niets ontgaat ons is een moderne tragedie die haar weerga niet kent.

voorraad onbekend
€ 23,99
voorraad onbekend
€ 17,99

Hasselt – Hattem en omstreken in de 15e eeuw.
Een roman over twee zusjes, waarvan de mooie Lot de aandacht van de jongens krijgt. Daarom wordt ze door haar ouders naar het klooster gestuurd. Het gescheiden zijn doet de beide zusjes veel pijn, terwijl het kloosterleven Lot zwaar valt. Haar eigenwaarde brokkelt langzaam af. De lezer krijgt een inkijk in het leven rond Zwolle (Swolle) in de late Middeleeuwen. Diverse kloosters waren er gevestigd, Thomas à Kempis begon bekend te worden. De IJssel was een dreigende rivier, armoede was voor velen een bedreiging.

Het zoete water is door de uitgever als jeugdboek gepresenteerd. Eigenlijk is het een historische roman. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Zwolle en omstreken is het een boeiend boek, goed geschreven, met een Verantwoording achter in het boek. Joost Goedhart
Een mooi geschreven en meeslepende historische roman. Ik was onder de indruk van de personages en de manier waarop zij door de schrijfster tot leven zijn gebracht. Lieke van Tol

voorraad onbekend
€ 17,99
De ketter van Carthago Verbaas, Frans Willem
voorraad onbekend
€ 23,50