Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Gelezen door Lieke

18 artikelen
pagina 1 van 2
voorraad onbekend
€ 22,99
Slechts een diefstal Laestadius, Ann-Helén
voorraad onbekend
€ 24,99
voorraad onbekend
€ 23,99

Niets ontgaat ons van Janke Reitsma is een overrompelend gezinsdrama dat zich afspeelt aan de waddenkust. Koen leidt samen met zijn ouders een geïsoleerd bestaan. Als zijn moeder zwanger raakt en met haar medicijnen stopt, keren haar psychische klachten terug. Aukje wordt geboren met een ernstige chromosoomafwijking, waardoor ze niet lang te leven heeft. Terwijl zijn vader op de achtergrond raakt, besluit Koen de zorg voor zijn zusje op zich te nemen. Een verantwoordelijkheid die zo ver voert dat hij besluit Aukje naar het wad te brengen, de plek die hij als het paradijs op aarde beschouwt en waarvan hij vindt dat ze die één keer moet zien.

Een beklemmende en bevrijdende roman over een ontwricht gezin tegen het decor van het verraderlijk mooie Waddengebied.

Niets ontgaat ons: je wordt meegesleept in het verhaal, met zinnen die er toe doen. Af en toe doet het boek pijn, maar tegelijk streelt het. Zo'n boek waarvan je, als je het uit hebt denkt: en nu, wat nu…. Het doet denken aan het rauwe (van het) leven zo mooi beschreven door Els Florijn (en o.a. Janne IJmker). Joost Goedhart, lezer.

Els Meeuse in het ND: De woorden van Reitsma raken je dieper dan je zou willen, ze schuren, maken van binnen gevoelens los waarvan je niet wist dat ze in je woonden. Niets ontgaat ons is een moderne tragedie die haar weerga niet kent.

voorraad onbekend
€ 22,99

Een teder feelgoodverhaal dat de wonderlijke impact van vriendschap en vertrouwen blootlegt.

'Al die dingen' van Emily Spurr is een teder verhaal over verlies en moed, waarin de onvergetelijke vriendschap tussen het jonge meisje Rae en haar buurvrouw centraal staat. Als Rae's moeder op een dag zomaar is verdwenen, gaat Rae in eerste instantie gewoon door met wat ze altijd doet. Totdat de buurvrouw argwaan krijgt en haar vertrouwen probeert te winnen. Langzaam ontwikkelt zich een vriendschap, maar groeit bij Rae ook de angst dat ze op een gegeven moment de werkelijkheid onder ogen moet zien - en wat dan?

'Een juweel van een roman. Origineel en indrukwekkend zelfverzekerd.' - Graeme Simsion, bestsellerauteur van de Rosie-trilogie.

De tienjarige Rae wil je al gauw in je armen sluiten. Ze vertelt het verhaal zo puur.
Hardop gelachen, maar ook wat tranen gelaten. Erg mooi! Aldus Lieke van Tol

voorraad onbekend
€ 17,99

Hasselt – Hattem en omstreken in de 15e eeuw.
Een roman over twee zusjes, waarvan de mooie Lot de aandacht van de jongens krijgt. Daarom wordt ze door haar ouders naar het klooster gestuurd. Het gescheiden zijn doet de beide zusjes veel pijn, terwijl het kloosterleven Lot zwaar valt. Haar eigenwaarde brokkelt langzaam af. De lezer krijgt een inkijk in het leven rond Zwolle (Swolle) in de late Middeleeuwen. Diverse kloosters waren er gevestigd, Thomas à Kempis begon bekend te worden. De IJssel was een dreigende rivier, armoede was voor velen een bedreiging.

Het zoete water is door de uitgever als jeugdboek gepresenteerd. Eigenlijk is het een historische roman. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Zwolle en omstreken is het een boeiend boek, goed geschreven, met een Verantwoording achter in het boek. Joost Goedhart
Een mooi geschreven en meeslepende historische roman. Ik was onder de indruk van de personages en de manier waarop zij door de schrijfster tot leven zijn gebracht. Lieke van Tol

voorraad onbekend
€ 45,-
Gozert Koolwijk, Pieter
voorraad onbekend
€ 15,99
voorraad onbekend
€ 20,-
voorraad onbekend
€ 21,99