Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Gelezen door Linda

voorraad onbekend
€ 15,-

Raynor Winn en haar man Moth zijn al meer dan dertig jaar samen. Hun oude boerderij in Wales hebben ze in de loop der tijd steen voor steen opgeknapt en omgebouwd tot een goedlopende B&B. Dan raken ze binnen een paar dagen alles kwijt: ze verliezen hun huis door een speculatieschandaal en ze krijgen te horen dat Moth een ernstige ziekte heeft. Ze hebben niets meer over en nog maar weinig tijd. Met de moed der wanhoop nemen ze een impulsief besluit: ze gaan de eeuwenoude South West Coastal Path lopen, weg van alles en iedereen. Het is een tocht van duizend kilometer.

Met twee rugzakken en een kleine tent beginnen ze hun wandeltocht door het oeroude, verweerde landschap van rotsen, kliffen, zee en lucht. En dan gebeurt het. Met elke stap, door iedere ontmoeting, en ondanks alle moeilijkheden die ze onderweg tegenkomen, verandert hun tocht verder in een bijzondere ontdekkingsreis.

Het zoutpad is een inspirerend, openhartig en schitterend geschreven verhaal over het omgaan met verdriet, de helende kracht van de natuur en de herontdekking van de ware betekenis van het leven, als je alles bent kwijtgeraakt.

Peter & anna Jonker, Martine
voorraad onbekend
€ 16,50
Lampje Schaap, Annet
voorraad onbekend
€ 20,99

de recensent van Trouw schreef: Lampje is een ge-wel-dig boek waarvan je hoopt dat het wordt voorgelezen aan op z'm minst alle zesde-en zevendegroepers, op school of thuis. Gegarandeerd genieten.
dit is inderdaad genieten en lekker veel lezen. Ida

Had ik dit boek als kind gelezen, dan was er zeker een spreekbeurt aan gewijd geweest. Wat een geweldig tijdloos verhaal! Vol met alle ingrediënten die je als kind wil in een goed boek: geheimen, gemene autoriteiten, zeemeerminnen, lieve piraten, opsluiting, een vuurtorenwachtersdochter en een storm als opening en afsluiter. Ik heb nu al zin dit verhaal aan mijn dochter voor te gaan lezen (nog even wachten, ze is pas vier …). Linda van Aalderen

Dit is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat.
Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

voorraad onbekend
€ 24,99
Vindeling Meer, Vonne van der
voorraad onbekend
€ 15,-
Grondvuur Gielen, Mirjam
voorraad onbekend
€ 17,99
voorraad onbekend
€ 14,99