Actueel

13-03-2018 | Presentatie BACHBIJBEL

presbach
Wat had Johann Sebastian Bach toen hij in 1750 overleed op zijn boekenplank staan?
Daar is een lijst van bewaard gebleven.
De boeken zelf gingen bijna allemaal verloren.
Maar niet allemaal.
Het boek dat voor Bach het belangrijkste was,
zijn driedelige Bijbel met kanttekeningen, hebben we nog.  

De Bijbel was voor Bach geen boek voor de boekenplank, of slechts een bron voor zijn muziek. Bach bestudeerde de Bijbel zorgvuldig. Hij zette strepen onder zinnen, hij maakte opmerkingen in de marge, corrigeerde zetfouten en voegde zelfs ontbrekende woorden uit citaten van Luther toe.
Het meest bijzondere document uit Bachs leven is nu beschikbaar als unieke facsimile-uitgave.
Een heruitgave die er precies zo uitziet als het origineel. Compleet met eigenhandige aantekeningen van Bach zelf.
De Bach-Bijbel is dus niet alleen een uniek emotioneel monument: lezen in de Bijbel die Bach las. Maar ook een directe toegang tot de geestelijke leefwereld van Bach: door deze teksten liet Bach zijn geloof voeden en ondersteunen.  

U kunt nu inschrijven op deze unieke, volledige fascimile-heruitgave, waarbij het origineel tot in details gereproduceerd wordt. De prijs van deze unieke uitgave bedraagt € 5500,00. Maar bij voorintekening bedraagt uw korting maar liefst € 700,00.  

Op dinsdagavond 13 maart zal de Bachbijbel gepresenteerd worden in het Dominicanenklooster aan de Assendorperstraat. Dr. Marcel Zwitser, één van de medewerkers aan het project, zal vertellen over de ins en outs van het project. De uitgever zal vertellen hoe dit bijzondere project tot stand is gekomen. 

Inloop vanaf half acht. Na afloop bent u voor een hapje, drankje en praatje van harte welkom in onze winkel!
Om in te kunnen schatten hoeveel gasten we mogen verwelkomen ontvangen we uw aanmelding graag op activiteiten@goedhartboeken.nl

terug naar het overzicht