Actueel

08-12-2018 | BOEK en FILM in Fraterhuis

Uniek evenement Boek & Film 8 december 11.00 – 14.00 uur wimn 

Op zaterdagochtend 8 december om 11:00 uur is schrijver Rosita Steenbeek bij ons te gast in het Fraterhuis voor een lezing in het kader van haar nieuwste boek 'Wie is mijn naaste'. Aansluitend is de prijswinnende filmdocumentaire 'Fuocoammare' te zien.

Vanzelfsprekend is er deze ochtend ook ruimte voor het stellen van vragen en het laten signeren van een boek.
Goedhart-boeken is aanwezig met een rijkgevulde boekentafel met onder andere de volgende titels:
Wie is mijn naaste? €19,99
Rose – een familie in oorlogstijd €12,50
Intensive Care €12,50  

Praktisch
De entreeprijs voor dit unieke evenement is inclusief koffie/thee, een programmaboekje ่n toegang tot zowel de lezing als de film. Prijzen: €10,00 voor Vrienden / €12,50 euro regulier
Reserveren kan hier.

fuoFuocoammare
Indrukwekkende filmdocumentaire die het leven van vluchtelingen op het Italiaanse eiland Lampedusa door de ogen van een twaalfjarig jongetje in beeld brengt. Samuele wil zich zoals alle jongens van zijn leeftijd gewoon amuseren: klauteren op de rotsen van zijn eiland in de Middellandse Zee, of wat rondhangen in de haven. Maar dit is niet zomaar een eiland: Samuele woont op Lampedusa, dat de afgelopen jaren het toneel werd van ้้n van de grootste menselijke tragedies van deze tijd. Van de duizenden mensen die op schamele bootjes de Europese kust proberen te bereiken, haalt maar een deel levend de eindbestemming. Intussen gaat het leven op het eiland ook gewoon door. Fuocoammare is een po๋tisch portret geworden van de verstilde vissersgemeenschap op het eiland, doorsneden met voor zichzelf sprekende beelden van de vluchtelingen. Gianfranco Rosi ('Sacro GRA') verbleef voor 'Fuocoammare' ('brand op zee') 1,5 jaar op Lampedusa en plaatst het verhaal van de vluchtelingen naast het verhaal van de lokale bewoners. Winnaar van de Gouden Beer op het festival van Berlijn.

terug naar het overzicht