Actueel

22-03-2019 | Philip Troost - presentatie 'Energie van de Geest'

ptOp 22 maart presenteert Philip Troost zijn boek 'Energie van de Geest. Het vergeten geheim van een vitaal geloof' in de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes in Zwolle. 

Met zijn persoonlijke en prikkelende stijl is Troost toegankelijk voor de 'gewone' lezer. Tegelijk zet hij ook de theoloog aan het denken. Dit boek is een eyeopener! 

In Energie van de Geest laat Philip Troost zien hoe deze kloof tussen ideaal en werkelijkheid geen bron van frustratie hoeft te zijn maar een boeiend avontuur kan worden, vol beweging, groei en vitaliteit. Hiervoor hebben we de ogen te openen voor wat misschien wel het belangrijkste is van hoe Gods Geest werkt: energie. Troost ontdoet het woord energie van zijn oosters jasje en haalt het terug binnen het christelijke verhaal: energie is schepping van God. “Als de Heilige Geest ons in beweging wil zetten, dan is daar energie voor nodig”. Om die reden doet de christelijke kerk er goed aan de werking van de Geest te doordenken vanuit de invalshoek energie. Energie van de Geest biedt hiervoor een uitdagende aanzet. 

Philip Troost (1959) werkt in een praktijk voor psychotherapie en pastoraat. Van hem verschenen eerder o.a. Mindful met Jezus (8e druk 2019) en Gewoon God (2e druk 2018) dat werd genomineerd voor BESTE SPIRITUELE BOEK 2018.

De boekpresentatie van Energie van de Geest vindt plaats op vrijdag 22 maart 2019 in de Stadkamer in Zwolle. Tijdens de presentatie wordt het eerste exemplaar uitgereikt en geeft Jos Douma een eerste reactie.

terug naar het overzicht