Blog: Caroline's boekenzaken

08-07-2016 | Hemels in een boekhandel

Middelste dochter: Hee mam, hier ligt ie ook! 'Mama, zijn er echt zoveel hemels boven deze?'  

Ik weet gelukkig wat ze bedoelt, want ik ben er thuis net in begonnen. Er ligt een boek op een van de tafels: 'Vele hemels boven de zevende' van Griet Op de Beeck.  

'Interessante titel hè …daar word je nieuwsgierig van'. Ik leg iets uit over de uitdrukking 'in de zevende hemel zijn'. 'Dus, moet je je voorstellen waar het boek over zou kunnen gaan…' 

'Zie ik daar nou een dooie op de voorkant?' We kijken allemaal naar het omslag. Nu hebben we geconstateerd dat er inderdaad iemand ligt, maar wel met open ogen… een beetje vreemd. 

Oudste dochter: 'Het gaat in elk geval over vijf mensen die hun verhaal vertellen, en ..' Oeps. Zij leest dus écht altijd de achterkant, zeker bij dit soort titels. Weet ik dat ook zeker nu…  

Ik: 'nou zie je, wat een titel hè? Maakt je héél nieuwsgierig, dat heeft de schrijver goed bedacht!'.
Iemand leest nu ook nieuwsgierig, meer geïnteresseerd lijkt het wel, de achterkant. 'Ah, de schrijver was dramatúrg in het theater'. ...'Trouwens over theaters gesproken, is die musical van groep 8 al gedownload?'  

Ja zo gaat dat. Dan is het gesprek ook weer zo voorbij. 

En tot zover de vele hemels tijdens een regenachtige junimiddag in de boekhandel.
Ik heb eigenlijk nog geen idee waar het boek naartoe gaat, maar voor de titel krijgt het al 5 sterren! 

Caroline van Vulpen woont in Zwolle, is getrouwd, heeft drie kinderen (2003, 2005 en 2010), is member of goodreads.com, heeft een login bij hebban.nl en schrijft graag over boeken-zaken. Daarnaast heeft zij een eigen praktijk voor Remedial Teaching Vulpen Leerondersteuning

terug naar het overzicht
 
 

door Goedhart gelezen

De Bleshof 3 in 1 21-06-2016 | De Bleshof 3 in 1
Ik vind deze serie heel erg leuk. Ik hou namelijk ook heel erg van paarden en ik vind het heel leuk om te lezen wat Reka en haar vrienden allemaal beleven. Ik ben nu 11 jaar maar ik lees deze boeken...
lees deze recensie alle recensies