Blog: Caroline's boekenzaken

29-12-2017 | Met hulst en naalden naar 2018

suikerbolDe afgelopen week ben ik begonnen met het voorlezen van het boek 'In de Soete Suikerbol' van W.G. van de Hulst, aan mijn zoon. Gewaagd, vind ik wel, je eigen klassiekers voorlezen aan je kind. Het pakt niet altijd uit zoals je denkt.
We hebben nu al avonden gelezen over hooguit twee spannende uren in het leven van de bakker en zijn vrouw. En de dag daar is nog lang niet afgelopen. Nee(n), het begint eigenlijk net … De verkeerde bol, de dennenappelbol gaat nú pas in de grimmige koning!
Dat duurt dus wel even. Ik vertel er maar bij dat dit het nieuwe #slowreading is. 

Dan nu de naalden. Ik las deze week 'Achterstallig geluk' van Lieneke Dijkzeul. De titel past perfect bij de staat van mijn boekenlees-challenge op dit moment. Ik loop namelijk nog zeven boeken achter op mijn leesdoel van 70 voor 2017. Tot 31 december blijft het spannend.
Het boek 'Achterstallig geluk' gaat ook over oud en nieuw. Het ligt op dit moment niet op de toptafels in de boekhandel, dit boek komt uit de boekenkast van mijn collega. Het bleek een goede aanrader voor mij, dat heb je wel vaker met van die kastblijvers.  

Ik las daarin over naaldfijne regen, en daar moest ik even wat langer over nadenken.
Wat een prachtige omschrijving … en dat voor regen … met een dijk op de achtergrond.
Even googelen leverde nog een paar schrijvers op die deze regen hebben gebruikt. Lieneke D. zelf heeft het ook nog in een ander boek gebruikt, zij kent dit dus allang. Misschien is het wel een hele normale uitdrukking, maar ik las het voor het eerst. Normale regen lijkt het me niet. Uit de beschrijving kan ik afleiden dat het gaat om miezerige, ijskoude regen die overal dwars doorheen dringt. Volgens mij hadden we laatst echt naaldfijne regen. Ik weet niet meer of het maandag of dinsdag was. Het was zo'n regen waarbij je niet door hebt dat het regent, en je wordt er toch nat van. Je voelt het niet regenen, maar je bril wordt langzaam wazig van de druppeltjes. Niet 'als scherpe naalden', wat je ook weleens leest. Het was toch net iets fijner dan dat. Zou dat naaldfijne regen zijn geweest? 

Het worden dagen van extra bezinning. Volgens mij zijn er voor de komende tijd geen voetstapjes in de sneeuw voorspeld. Dus ik ga op de regen letten, naaldfijn of niet. En daarnaast moet ik nog even verder lezen.

terug naar het overzicht
 
 

door Goedhart gelezen

De Bleshof 3 in 1 21-06-2016 | De Bleshof 3 in 1
Ik vind deze serie heel erg leuk. Ik hou namelijk ook heel erg van paarden en ik vind het heel leuk om te lezen wat Reka en haar vrienden allemaal beleven. Ik ben nu 11 jaar maar ik lees deze boeken...
lees deze recensie alle recensies